Over Little Shop of Graphics

Achter LSoG staat Maarten Bosch, sinds 1984 werkzaam in het grafische vak.


Hij werd opgeleid door Andries Harshagen, directeur van Twin Design in Culemborg, die hem de basis van grafische vormgeving en het vormgeven van boeken bijbracht. Deze basis, vakmanschap in combinatie met creativiteit, is voor Maarten altijd het uitgangspunt gebleven.


Niet lang daarna werd hij aangenomen als kopijvoorbereider bij de stichting leerplanontwikkeling (SLO). Hier maakte hij kennis met een nieuwe ontwikkeling: Desktop Publishing (DTP).


Met de opgedane kennis van DTP werd Maarten gevraagd te gaan werken voor de eerste DTP-studio met uitdraaimogelijkheid in

Oost-Nederland, Stork Prefac. Daar hield hij zich bezig met het vormgeven en opmaken van educatieve uitgaven en technische documentatie.


Kort daarna was er een kans om voor zichzelf te beginnen, met als eerste klanten het Vormgeversmaatschap Harsta Crouwel (nu

Crouwel, Vormgevers BNO) en Twin Design (nu Twin Media bv).

Vervolgens werd hij betrokken bij een groot aantal zeer bijzondere projecten, zoals een 'Computer Based Training' voor Philips Analytical, het rapport van de Commissie Oosting (vuurwerkramp Enschede) en de standaardwerken 'Diesel Engines’ en ‘Gas- and Dual-fuel Engines’ van Target Global Energy Training.

Prinsenstraat 78, 7607 JZ  Almelo

studio@lsog.nl

M +31(0)6 42 14 17 50